Holterbergweg 14, 7451 JL Holten
Tel: 0548 - 36 33 33
info@hetlossehoes.nl

Historie

 't Lösse Hoes' dankt haar naam aan de boerderijvorm in Twente waar mens en dier in één ruimte samen leefden. In 1931 werd de eerste horeca activiteit gestart als 'Theehuus'. Twee jaar later werden de eerste hotelkamers gebouwd.

 'Kip aan 't spit' maakte het bedrijf groot, maar verwoeste het tevens door een schoorsteenbrand in 1941. Het gebouw werd opnieuw opgetrokken waarbij het uiterlijk slechts weinig veranderde. Het interieur daarentegen werd flink gemoderniseerd. In de jaren 50 gaat het goed, het toerisme neemt toe en aan het hoofdgebouw wordt een vleugel bijgebouwd. Helaas slaat weet de brand toe, wij schrijven 1957.
En weer is de 'kip aan 't spit' de oorzaak. Een jaar later gaan de deuren weer open, en wordt er gestaag bijgebouwd, tot onder de grond, waarbij het hoofdgebouw zijn huidige vorm krijgt.

De unieke locatie wordt een toeristische trekpleister van groot formaat en is volop in trek bij busbedrijven uit de Randstad. Inmiddels zijn er naast het restaurant hotelappartementen gebouwd, de ideale uitvalsbasis voor een vroege of late wandeling door de prachtige natuur. Anno nu is Het Losse Hoes een modern horecabedrijf op een unieke locatie, met een goede gastvrije keuken en bediening.

Neemt u bij een bezoek aan Het Losse Hoes vooral een kijkje in de diverse zalen waar met veel smaak en geduld gebouwd is aan het huidige Het Losse Hoes.

 

Historie Historie Historie Historie
vorige volgende